السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
 Kienna / 21 / malaysia

home  message  twitter  ask me  instagram   xoxo   xoxo   theme
akusepertidulu:

sebab itu….Aku suka akan langitAku suka akan lautanKerana disitu…Ada damai Ada penghiburYang takan bisa dihuraikan
- akusepertidulu
Let it be

myheartbeatsforislam:

Whatever people want to talk,
Whatever people want to think,
Whatever people want to judge.

Ingat, kita damba redha Allah bukan penghargaan manusia.

Stop thinking (-), start thinking (+)

Pesan Prof.Muhaya, “Wanita tenang, wanita bahagia.”

So, biar lah orang nak fikir apa sebab they never know what you’r fighting for.

❝ Sayang Ummi
Sayang Ayah
Tapi sayang Allah lebih lagi. ❞
- Safiyyah via Ustaz Ebit Liew (via thethoughtcupboard)
❝ A high mahr doesn’t ensure a happy marriage. ❞
- (via literatureboy)
hafizahhamdan:

Lahir Sebuah Cinta apabila kita kembali kepada Allah. 

#vcsofeatures  #snapseedfeatures  #muslim  #islam  #photooftheday  #quoteoftheday  #tumblr  #salammerdeka  #happysunday  #reminder  #dakwah  #spreaddakwah  #socialdakwah
❝ Your wives are your partners, not your servants. ❞
-

Prophet Muḥammad ﷺ (via quietmuslimah)

👏👍❤️

(via sa7ar-mirza)

❝ If you knew what Prophet (sallahu alayhi wa sallam) did for you, you would fall in love with him. ❞
- (via literatureboy)
❝ Wash your heart every morning with salat (Prayer), then warm it up with dhikr (Remembrance of Allah). Approach life with hope and faith. Every day do your best, Allah will do the rest. ❞
- (via saturindu)

Moga Allah beri kekuatan melawan rasa yang tidak patut ada.

Bila kau dah usaha mati-mati
dan kau tak dapat apa yang kau nak.

Kau tahu?
Waktu tu lah Allah nak tengok kau beriman tak dengan takdir-Nya.

-

AH (via we-hambaillahi)

Yup

(via haneylikestars)

🌹

(via penuliskata)

hafizahhamdan:

#muslim #islam #photooftheday #quoteoftheday #tumblr #love #happysunday #reminder #dakwah #spreaddakwah #socialdakwah
❝ Bila Allah sayangkan seseorang, Allah akan datangkan rasa bersalah dalam hatinya terhadap dosanya. ❞
- Habib Ali (via al—khansaa)